top of page

Hva brukes pengene til?

 

 

Pengene går uavkortet til deltakerne i Lyset i hverdagen.

Lyset i hverdagen er et tverrfaglig tilbud mellom mange ulike tjenester i Bærum kommune og NAV Bærum. Det er deltakerne som har stor påvirkning i utformingen av Lyset.

De som deltar i prosjektet har eller har hatt rusutfordringer, men har et ønske om å gjøre noen endringer i livet. Våre fokusområder er utdanning, bolig, økonomi, jobb, helse og livskvalitet.

Et stort flertall av de som deltar i prosjektet har levd på sosialhjelp i lang tid, eller strever med å få hverdagen til å gå rundt. Midlene som kommer inn via stiftelsen vil derfor gå uavkortet til nødvendige klær, tur-utstyr, mat, aktiviteter og annet som gjør at vi kan hjelpe de ulike deltakerne med å nå målet sitt. Og at vi sammen kan skape gode opplevelser.

 

Eksempler på hvordan pengene vil bli brukt:

- "Per" har akkurat fått leilighet og mangler det som gjør leiligheten til et "hjem". Per har før han flyttet inn i leiligheten bodd i parkeringshus og trapperom i 1 år. ​ Stiftelsen bidrar til å skape leiligheten til et koselig "hjem".

- Lyset i hverdagen har lyst til å reise på Tusenfryd, pengene går til å dekke inngangsbilletter.

- Vi skal overnatte ute: innkjøp av soveposer og liggeunderlag

- "Trine"  ønsker å besøke familien i Stavanger som hun ikke har sett på to år, vi dekker billetter tur/retur.

Stiftelsen vil ha tett tilknytning til Lyset i hverdagen og på den måten vil de ulike behovene synliggjøres slik at pengene brukes der det er nødvendig.

Stiftelsens mål er å bidra til å skape "Lys" i hverdagen som de ikke har muligheten til på noe annen måte.

Det er viktig å presisere at midlene ikke går til stillinger eller revisjon, kun til de menneskene som omfattes av Lyset i hverdagen.

Sammen klarer vi så mye mer!

 

bottom of page